مختصری درباره کتاب

کتاب حقوق خانواده ( صفر تا صد) ، حاصل تجربیات نویسنده در کار وکالت ، دفاع در پرونده های خانوادگی ، مشاوره به مراجعین محترم در دفتر وکالت و مطالعات دانشگاهی می باشد. در واقع نگارنده در کتاب حاضر با دوری از اضافه گویی، مستقیما سوالات پر تکرار مراجعین در دادگاهها و دفاتر وکالت را بررسی و پاسخ ها وراهکارهای مستدل و مستند وقانونی خود را ارائه نموده و دست مخاطب را گرفته و تا پایان مسیر حقوقی و رفع شبهه هدایت می نماید. این کتاب کاملا کاربردی و شامل فصل های متعدد در زمینه اختلافات خانودگی از جمله: نامزدی، ازدواج، شروط عقد، ازدواج (دائم وموقت) ، تکالیف زوجین ( تمکین ونفقه)، حضانت وملاقات فرزند مشترک ، مهریه ونفقه، توقیف اموال زوج، مستثنیات دین، ولایت و قیمومیت، اثبات نسب، ازدواج اتباع خارجی ، شیوه طرح دعوا در دادگستری ودفاع در جلسات دادگستری و.. می باشد. علاوه بر پرداختن به مباحث حقوقی و سوالات وپاسخ های کاربردی ، نگارنده توجه ویژه به ارائه کسب مهارتهایی برای رفع اختلافات زوجین و مشاوره در اصلاح شرایط داشته و کمک به حل اختلاف وپایان کشمکش بین زوجین با تقویت مهارتهایی نموده است ( در این خصوص یکصد مهارت ارائه گردیده است.) . این کتاب برای همه اقشار جامعه مفید و ارزشمند است لذا برای کارآموزان وکالت و زوجینی که دچار اختلافات خانوادگی هستند وجوانانی که قصد در ورود به زندگی مشترک را دارند ارزشی دوچندان دارد. امید است تا تلاش صورت گرفته مورد قبول خداوند و همه عزیزانی که به هر نحو رجوع به کتاب را لازم دانسته اند قرار بگیرد. منتظر نظرات و دیدگاهها ونقدهای ارزشمند همه بزرگواران هستم . انشاالله که با نظرات شما بتوانم در آینده خدمت مضاعفی بنمایم.
سابقه چهار سال خدمت در قوه قضائيه و ده سال سابقه وكالت به صورت مستمر، عضو كانون وكلای مركز، دارای تجربه در پرونده های متعدد حقوقی و كيفری و خانواده

حسن جمور
حوزه فعالیت
چطور می توانم به شما کمک کنم

تاپیک های مفید
سوالاتی که شاید برای شما هم پیش آمده باشد


«دعوی خانوادگی» چیست و در کجا رسیدگی می شود؟

دعاوی خانواده همانطور که از نام آن پیداست به دعاوی ناشی از نکاح و ازدواج گفته می شود که زوجین به واسطه تعهدات ایجاد شده از عقد نکاح نسبت به یکدیگر در محاکم قضایی مطرح می نمایند. بنابراین به طور کلی دعاوی خانواده شامل موارد زیر می گردد:
دعاوی ناشی از نامزدی و به هم خوردن آن
دعاوی مربوط به نکاح دائم و نکاح موقت
شروط ضمن عقد نکاح
ازدواج مجدد
استرداد جهیزیه
مطالبه نفقه زوجه و نفقه فرزندان و اقارب
مطالبه اجرت المثل ایام زندگی مشترک
تمکین و نُشوز
طلاق از طرف مرد – طلاق از طرف زن – طلاق توافقی
فسخ نکاح از طرف مرد یا زن
حضانت طفل
ملاقات طفل
رشد، حجر(محجوریت)، و رفع محجوریت
ولایت قهری، قیمومیت
امور راجع به کودکان بی سرپرست
اهدای جنین
تغییر جنسیت
نسب

دعاوی کیفری چیست و چه مواردی را شامل می شود؟

دعاوی کیفری شامل ارتکام جرم و بزه از ناحیه شخص می گردد که در اثر آن شاکی یا دادستان درخواست مجازات مرتکب را از دادگاه و دادسرا تقاضا می نماید، لذا در دعاوی کیفری ما با موضوع جرائم و مجازات ها مواجه هستیم و با توجه به جرم انگاری قانونی، می توان افرادی را که از قوانین تخطی نموده اند مجازات کرد.
از جمله موضوعات و جرائم کیفری عبارت اند از:
سرقت، کلاه برداری، خیانت در امانت، قتل(عمد و غیر عمد)، ایراد ضرب و جرح، توهین و افتراء، آدم ربایی، زنا، لواط، قوادی، شُرب خمر(مسکر)، صدور چک بلامحل، ترک انفاق، جعل و استفاده از سند جعلی، تصرف عدوانی، تبانی برای بردن مال غیر، مزاحمت برای بانوان، تهدید و مزاحمت، نشر اکاذیب، اختلاس، رشوه، دادن و گرفتن ربا، افساد فی الارض، محاربه، مطالبه دیه، مطالبه دیه از بیت المال.

دعاوی حقوقی چیست؟

هرگونه عمل حقوقی یا واقعه حقوقی که منجر به ایجاد اختلاف گردد را دعوای حقوقی گویند. در واقع هرگونه تعهدات مستقیم یا غیرمستقیم که از قرارداد یا غیر آن برای اشخاص ایجاد شود و تعهدات خود را مطابق با قرارداد یا قانون انجام ندهند موجب ایجاد اختلاف حقوقی خواهد شد. در دعاوی حقوقی موضوعات محور مطالبات مالی و انجام تعهدات و اثبات حقوق خواهد بود.
از جمله موضوعات ناشی از اختلافات حقوقی عبارتند از:
مطالبه وجه نقد، ابطال قرارداد، فسخ قرارداد، اثبات وقوع بیع، الزام به انتقال مال، مطالبه خسارات قراردادی، الزام به انجام تعهد، خلع یدف تخلیه ملک، رفع تصرف عدوانی، تحویل مَبیع، مطالبه وجه چک یا سفته، مطالبه اجاره بها و اجور معوقه، ابطال قرارداد صلح، ابطال وصیت نامه، ابطال قرارداد داوری، مطالبه سهم الارث، دستور فروش ملک مشاع، استرداد مال، الزام به تنظیم سند رسمی، اثبات حق ارتفاق، اثبات حق انتفاع، تقسیم ترکه، استرداد اموال، استرداد سند، مطالبه اجرت المثل ایام تصرف، مطالبه خسارات از بیمه، اصلاح شناسنامه، تغییر سن، تغییر نام، اثبات نَسَب، درخواست صدور حکم موت فرضی، ابطال و تنفیذ وصیت نامه و ... .

دعاوی ثبتی در چه زمینه ای کاربرد دارد؟

دعاوی ثبتی مربوط به اختلافاتی است که در امور مربوط به ثبت املاک یا ثبت اسناد و یا اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا، ایجاد می گردد. و عموما رفع این اختلافات یا در صلاحیت محاکم عمومی یا در صلاحیت ادارات ثبت می باشد.
از جمله دعاوی ثبتی عبارتند از:
درخواست صدور سند مالکیت، الزام به تفکیک، الزام به افراز، دستور فروش ملک مشاعی، تقسیم و فروش ملک مشاعی، ابطال عملیات اجرائی ثبتی، ابطال سند مالکیت معارض، اصلاح سند، الزام به ثبت ولادت طفل، الزام به صدور شناسنامه و ...

منظور از دعاوی تجاری چیست؟

دعاوی تجاری به دعاوی گفته می شود که بین تجار در امور تجارتی و موارد مُصَرّحه در قانون تجارت، در مباحث مربوط به شرکت ها ایجاد می گردد.
از جمله دعاوی مربوط به شرکت های تجاری عبارتند از:
مطالبه سهم الشرکه، اثبات شراکت، الزام به انتقال سهم الشرکه، انحلال شرکت، صدور حکم ورشکستگی، تعیین مدیر تصفیه، تغییرات شرکت، ابطال صورت جلسه هیئت مدیره و مجمع عمومی، ابطال سهم الشرکه یا سهام، ابطال صورت جلسه افزایش سهام، الزام به ثبت اختراعات، ابطال ورقه اختراع، الزام به ثبت علامت تجاری، ابطال اظهارنامه تجاری، اعاده اعتبار ورشکسته و ...

حسن جمور

آخرین مطالب

مرور زمان کیفری

چه جرائمی مشمول مرور زمان کیفری می شوند

۱۴۰۱/۰۸/۱۵ ۵۰۵ ادامه مطلب...
موانع بردن ارث

چه موانعی باعث محرومیت از ازث میگردد

۱۴۰۱/۰۸/۱۰ ۵۹۱ ادامه مطلب...
مجازات اغتشاشگران

مجازات اغتشاشگران در قانون مجازات اسلامی...

۱۴۰۱/۰۸/۰۵ ۶۸۸ ادامه مطلب...
طلاق خلع و طلاق مبارات

طلاق خلع و طلاق مبارات...

۱۴۰۱/۰۸/۰۵ ۴۷۶ ادامه مطلب...
وظایف و اختیارات دادستان کل کشور

وظایف و اختیارات دادستان کل کشور...

۱۴۰۰/۱۲/۱۱ ۸۵۴ ادامه مطلب...
تهمت ناروا

تهمت ناروا...

۱۴۰۰/۱۱/۰۵ ۹۴۷ ادامه مطلب...
مشاهده مطالب بیشتر